Bozai József utolsó(?) felolvasásai a 2022. szeptemberében bemutatott filmeknél.


Sajnos 2023-as évtől már nem hallhatjuk Bozai Jószefet felolvasni filmek elején és végén. A 2022 szeptemberében bemutatott (utolsó?) filmek közül háromnál hallhattuk még Bozai Józsefet. Természetesen időrendben nem ezek voltak az utolsó munkái, de mozibemutatók közül ezeknek a szinkronjai biztosan 2022 nyarán készültek, az ezután bemutatott filmeknél, pl. egy UIP-Duna forgalmazás alatt álló filmnél már sajnos nem Bozai József volt a felolvasó, és miért van kérdőjel az utolsó szó után? Azt remélem, hogy még talán 1-1 hallhatjuk Bozai Józsefet, ha nem is új filmeknél,  hanem 1-1 magyar dokumentumfilmnél. Ahogy a Magyar hangja… (ez különösen ajánlott megnézni)  és  A Volt egyszer egy téka című dokumentumfilmnél is gondoltak a készítők rá, hogy az ikonikus hang legyen benne. ( Bár bár talán 1-1 régi klasszikusnál is szerintem jó lenne, ha rebootolják vagy folytatják az eredeti történet)

Ezek a filmek voltak 2022. szeptemberében, ahol még Bozai Józsefet hallhatjuk:

Mosolyogj című filmnél sajnos csak a zajos főcím alatt hallhatjuk a hangját.

A meghívás című filmnél is sajnos csak a főcímnél hallhatjuk a hangját és a stáblista vége előtt az utolsó jelenethez ugorva az időugrás időpontját hallhatjuk még magyarul. Sajnos itt már nem kapunk stáblistát a végfőcímnél.

Háromezer év vágyakozás című filmnél itt a főcímet és a magyar hangokat is hallhatjuk, viszont érdekesség, hogy itt az film közbeni angol kiírásokat feliratozták., ahogy ez már sok filmnél megszokott.

Itt lehet hanganyagként is meghallgatni a fent leírtakat.

 

További Bozai József hanganyagokat itt találtok: Bozai József munkássága

Neked mi a véleményed Bozai József munkásságáról?