A 48 óra és a Megint 48 óra című filmeknél több érdekeség van, hogy az első rész és a második résznél is két szinkron készült vagyis az első rész esetében

készült egy finomított (MTV  megrendelésére) szinkron is, ahol a trágár szövegeket újra szinkronizálták az első rész első szinkron magyar hangjaival. Ennél a finomított változatnál már Bozai József mondja fel a címet és a magyar hangokat.  A második résznél az akkori Dunafilm (ma UIP) már az első résznél is Bozai Józsefet kérte fel a főcím és magyar hangok felolvasására.  Az első rész első szinkronjánál  Szalóczy Pál  olvasta fel a magyar hangokat.  Ez a sok változat jól mutatja, hogy 90 évek elején nem nagyon lehetett főműsoridőben olyan filmeket leadni, ahol ennyire sok vulgáris szó hallatszik. Ha ma megnézzük a két filmet az eredeti szinkronokkal, akkor ezen ma meglepődünk, de azokat továbbra se adhatnák le ebben a formában, csak a kábel adókon.

Sajnos az első rész finomított verzióját nem találtam meg, ezért az első résznél TV2 által készült verziót hallhatjátok, a második résznél pedig az első változatot.  Sajnos az első résznél a végfőcímnél nem halljuk újra egyben a magyar hangokat, a másodikrésznél már készült hozzá.

 

48 óra Stáblista felolvasás Bozai Józseffel
48 óra stáblista felolvasás Bozai Józseffel

 

Megint 48 óra stáblista felolvasás Bozai Józseffel

 

Mi a véleményed, mondd el itt: https://bozaijozsef.hu/bozai-jozsef-munkassaga-velemenyek/

„48 óra” egy klasszikus akció-vígjáték film Eddie Murphy és Nick Nolte főszereplésével. Walter Hill rendezte a filmet, amely egy nem valószínű párosítás történetét meséli el: egy szarkasztikus rab, Reggie Hammond (akit Murphy alakít) és egy kemény, kompromisszumoktól mentes zsaru, Jack Cates (akit Nolte alakít).

Tele van gyors akcióval, szellemes humorrával és emlékezetes poénokkal, a „48 óra” egy izgalmas utazás kezdettől a végéig. Murphy ragyog az áttörő szerepében, élettel és humorról szóló karakterként hozva Reggie Hammondot, míg Nolte hatalmas teljesítményt nyújt a kopott veterán zsaruként, Jack Cates-ként.

Az akció, a komédia és a párosított zsaru-dinamika keverékével a „48 óra” továbbra is a műfaj szeretett klasszikusának számít, megnyitva az utat a későbbi akció-vígjáték filmek számára, és Eddie Murphy hollywoodi sztárrá avanzsálását megalapozva.